Euro Invest Montenegro > Vila Doclea

EURO CENTAR

VILE RE�EVIĆI


Vila�DOCLEA

Vila Doclea� - foto galerija

 

 

 

 

Rezidencijalna Vila "DOCLEA"

Podgorica- Glavni grad Crne Gore, predstavlja jednu od najstarijih naseobina na Balkanu.

Njen odličan geografski položaj i plodno zemljište su uticali na njen razvitak još u praistorijsko doba. Nagli razvoj trgovine doveo je i do brzog razvoja puteva, kao i brzog razvoja naselja, među kojima je najpoznatija bila Duklja.

Kao Glavni grad, Podgorica danas predstavlja glavni administrativni, politički, kulturni centar države Crne Gore i mjesto gdje se održavaju najvažniji događaji i manifestacije. Kada su istorijski i kulturni spomenici Podgorice u pitanju, malo njih je ostalo sačuvano, nakon razaranja u Drugom Svjetskom Ratu.

Iz turskog perioda sačuvana je Sahat-kula Hadži paše Osmanagića, jedan od najljepših sačuvanih primjera islamske arhitekture u Podgorici, dvije od nekadašnjih šest džamija (Osmanagića i Doganjska), kao i uske ulice oko njih koje sačinjavaju Staru Varoš.

Svojom ljepotom i značajem koje je imalo, svakako se ističe i tursko kupatilo - Banja , na obali Ribnice, koje danas okuplja intelektualce, umjetnike i ljubitelje knjige.Brdo Gorica je popularno izletište i raj za rekreativce, sa uređenim pješačkim, biciklističkim i trim stazama. Kao najelitniji dio grada, u podnožju brda Gorica smještene su brojne stambene vile i poslovni objekti najznačajnijih domaćih i međunarodnih institucija, kao i kulturno istorijski spomenici.

Najstarija očuvana crkva u Podgorici, crkva Sv. Đorđa, smještena u podnožju brda, potiče iz XI vijeka, ali je tokom vremena više puta prepravljana. Unutrašnjost crkve bila je bogata freskama i rukopisima, koji su uglavnom uništeni.

Sačuvane su freske koje prikazjuju scene iz života sveca kojem je crkva posvećena. Vila Gorica - reprezentativno državno zdanje, koristi se za najveće državne reprezentativne i protokolarne potrebe: razgovore sa delegacijama iz zemlje i inostranstva, održavanje svečanosti povodom jubileja i praznika, uručivanje državnih nagrada, dodjele odlikovanja i drugih priznanja i sličnih potreba.Elitna Vila "Doclea" nalazi se neposredno uz "Vilu Gorica", pored rekreativno-pješačke staze, DUP "Vila Doclea 2"-Izmjene i dopune.

Sama parcela je smještena u podnožju brda Gorica i izdignuta je pedesetak metara iznad nivoa gradskog jezgra Podgorice, sto joj obezbjeđuje dominantnu poziciju i predivan pogled na Glavni grad.

Pored osnovnog karaktera stanovanja, ovaj luksuzni rezidencijalni objekat sadržaće biblioteku, krovnu terasu sa prekrasnim pogledom, spoljni bazen, kao i prateći prostor za rekreaciju, u sklopu kojeg su predviđeni mala moderna teretana, sauna i đakuzi, zelene površine, itd.

Projekat obezbjeđuje visokokvalitetno i funkcionalno rješenje vile rezidencijalnog karaktera, stoga savremeni materijali i oprema kao što su termoizolacija od 8cm, termo-bravarija i tehnologija "Smart-House" i mnogi drugi savremeni sistemi i sadržaji predstavljaju osnove ovog projekta. Obzirom da objekat treba da zadovolji najviše standarde stanovanja, isti će podrazumijevati ugradnju najkvalitetnijih materijala kako u eksterijeru, tako i u enterijeru.

Da bi svom posjedniku pružio sve što mu je potrebno, u projektu su predviđeni i moderan prijemni prostor za stranke, kao i rekreativni prostor koji će mu pomoći da se relaksira nakon napornog dana. Osim toga, pored spoljnih parking mjesta posjeduje i sopstvenu garažu unutar vile.

Gore opisani luksuzni rezidencijalni objekat omogućiće posjedniku vile jedinstvenu kombinaciju pogleda na gradsko jezgro, potrebne izolovanosti koju obezbjeđuje diplomatsko-rezidencijalni karakter naselja u kojem se nalazi i neposredne blizine centra grada, od koga je ova lokacija udaljena svega nekoliko stotina metara.

Planirana vila gradila bi se u dogovoru sa zakupcem, u skladu sa njegovim iskazanim željama. Projekat vile posjeduje svu prateću tehničku dokumentaciju sa građevinskom dozvolom i plaćenim komunalijama.

Bruto površina vile po projektu iznosi cca 640 m� dok je neto površina cca 530 m�. 

Foto Galerija

 

Kontakt info:

Uprava kompanije

tel:020/875-972 i 020/875-973

 

 
naslovna | novosti | o kompaniji | Euro PetrolEuro Invest Montenegro | Euro Pact Albania | kontakt